Vaihe 3 Tutkintotilaisuus

Tutkintotilaisuus on tapahtuma, jossa osoitat tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon työpaikalla. Lähihoitajakoulutuksessa jokaisen tutkinnon osan tutkintotilaisuus kestää keskimäärin viisi työvuoroa. Työvuoron aikana toimit laatimasi tutkintotilaisuuden suunnitelman mukaisesti. Näytät työskentelyssäsi arvioijillesi, että hallitset hyväksytysti ammattitaitovaatimukset.

Olet oppinut kyseisen tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaiset asiat teoriatunneilla ja työssäoppimisjaksolla. Tutkintotilaisuuden aikana et enää opiskele asioita, vaan näytät, mitä jo osaat. Sinulla pitää olla kaikki kyseisen tutkinnon osan teoria- ja työssäoppimisopinnot hyväksytysti suoritettu ja osaamisesi pitää olla varmistettu ennen kuin pääset tutkintotilaisuuteen.

Jos tutkintotilaisuudessa tapahtuu jokin vakava virhe (esimerkiksi asiakasturvallisuus vaarantuu) tai jotain tärkeää osaamista puuttuu, tutkintotilaisuus keskeytetään. Tämän jälkeen tehdään jatkosuunnitelma, miten opiskelet asioita lisää ja miten jatkat tutkintosuoritusta, kun tutkintotoimikunta on antanut luvan. Opettaja-arvioija ja tutkinnon osan vastaava ohjaavat sinua asiassa.

Tuo tavalla tai toisella "sen hetkinen paras" esille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti